Creative Board

Vårt Creative Board är ett nätverk med kunskap, kompetens och erfarenhet som våra entreprenörer och startups kan ta hjälp av både för inspiration och rådgivning. Med andra ord ett ytterligare stöd för våra startups att använda sig av i sin utveckling på resan mot att skapa hållbara bolag som löser både nutida och framtida utmaningar.

Daniel Johansson

Daniel Johansson är forskare och lärare på Linnéuniversitet och Högskolan i Innlandet i Norge. Han har arbetat med många av musikindustrins branschorganisationer genom åren och skriver om utvecklingen inom tech och musik för branschsajten musikindustrin.se.

Daniels forskning är dels fokuserad på streamingekonomin, plattformar och fördelningsmodeller, och dels på hur musikbranschen påverkas av olika teknikskiften som till exempel AI.

Christina Löwenström

Christina Löwenström  är en entreprenör inom Blockchain, kryptovalutor och musikrättigheter. Hon är medgrundare och tidigare VD för Zeptagram, en blockchainbaserad plattform för tokenisering och försäljning av musikrättigheter.

Örjan Serner

Örjan Serner har lång erfarenhet som entreprenör inom utveckling av bolag; dels som grundare till en rad egna företag och dels som investerare och konsult inom företagsutveckling. Örjan har varit delaktig i att utveckla över 50 bolag i olika branscher genom åren, både tjänste-, produkt- och distributionsbolag.

Med titlar som Senior Investment Manager och vice VD i börsnoterat investmentbolag, är Örjan idag aktiv i ett eget investmentbolag och arbetar dessutom både som styrelseordförande och ledamot i en rad företag.

Niclas Molinder

Niclas Molinder är låtskrivare, musikproducent och musiker och har jobbat med artister som Miley Cyrus, Lady Gaga och Mary J Blige. Niclas driver även flera organisationer som fokuserar på att innovera data- och rättighetshanteringen inom musikbranschen.

2014 grundade han SessionStudio tillsammans med Max Martin, Björn Ulvaeus och Ash Pournouri. Visionen är att etablera en standard för hur musikskapare kopplas till ett verk utifrån sina olika roller, så att alla inblandade kan få ersättning när musiken används.

Niclas Molinder har också grundat Music Rights Awareness Foundation tillsammans med Max Martin och Björn Ulvaeus med syftet att öka förståelsen för musikrättigheter globalt.

Fredrik Berglund

Fredrik Berglund är entreprenör, konsult och lärare med fokus på kulturbranschen, event och digitala musiktjänster. Han är bland annat medgrundare och styrelseordförande i We Are Voice; en musiktjänst som hanterar både grafiska och audiella musikrättigheter. Fredrik har också uppdraget som Director Cantorum på Örebro universitet.

Med drygt 25 års erfarenhet inom utbildningsbranschen jobbar han numera främst som konsult inom det egna musikbolaget Leafstreet där han är VD.