Bandbonds Festivalsommar

Datum: 27 oktober 2023

Nu när hösten är här med kallare väder och rodnande bladverk passar det extra bra att minnas sommarens allra bästa stunder. Brewhouse Inkubator tog ett snack med Mattias Lindeblad och Martin Brändström, som båda är medgrundare av hårdrocksappen Bandbond, för att se hur festivalsommaren har varit.

— Sommaren var helt fantastisk ur jobbsynpunkt. Bandbond gick från att förra sommaren ha varit med på fyra festivaler, till att i år ha varit en del av festivalbesökarnas upplevelse på 35 festivaler över hela Europa, säger Mattias Lindeblad.

Bandbond, som är en del av Brewhouse Inkubator, är en app och community-plattform där fans kan följa sina favoritband inom metal-genren och bonda med både fans och banden själva.

— Syftet med festivalsektionen i appen är att fansen ska få ut så mycket som möjligt av sitt festivalbesök och samtidigt ge festivaler möjlighet att erbjuda den bästa servicen och nå sina besökare direkt, utan restriktioner och förbehåll som är fallet i många sociala medier idag, säger Mattias Lindeblad.

Mattias Lindeblad

Bandbond

 — Det har även känts väldigt bra att få ett kvitto på hur väl Bandbond har funkat som kommunikationsverktyg för festivaler i skarpa lägen. Som till exempel när spelningar har blivit försenade eller när transporter för besökarna krånglat. Vi laddar redan nu inför en festival i Australien i höst och nästa år väntar USA och Mexiko.

Mattias Lindeblad → → →

Sommarens bästa festivalminne
På frågan om vilket som är sommarens bästa festivalminne kommer en djup utandning följt av ett brett leende som tänder extra ljus i ögonen.

— Ah, det är inte helt lätt om jag ska vara ärlig, det är så många. Men att se festivalbesökarnas glädje i bilder och videor och hur de knyter an till varandra i appen är underbart, säger Mattias Lindeblad.

— Det har även känts väldigt bra att få ett kvitto på hur väl Bandbond har funkat som kommunikationsverktyg för festivaler i skarpt läge. Som till exempel när spelningar har blivit försenade eller när transporter för besökarna krånglat. Vi laddar redan nu inför en festival i Australien i höst och nästa år väntar USA och Mexiko.

 

Utforska favoritband
I appens festivalsektion kan användarna utforska sina favoritband och skapa personliga scheman för både spelningar och signing sessions. Man får information och uppdateringar från festivalen på sekunden samtidigt som man kan dela sina upplevelser i ett fan community utan begränsande algoritmer.

Martin Brändström från bandet Dark Tranquillity som också är en del av Bandbonds grundarteam, utvecklar tanken om dagens rådande situation med sociala medier.

— Vi tror verkligen på att samarbeta med festivalerna. Vi befinner oss alla i en situation där vi inte kan nå vårt community på sociala medier utan att betala löjliga summor. Det måste inte vara så. Vi erbjuder ett gratis verktyg för hårdrocksfestivaler på en plattform där man når alla sina följare med varje inlägg man gör året runt, säger Martin Brändström.

— Att som festival driva sin egen app är kostsamt, plus att en sådan app bara är relevant ett par dagar per år. På Bandbond har man som festival ett hem direkt och man kan prata med sina följare hela året. I gengäld får vi fansen att upptäcka vår plattform. Vi längtar efter att ta allt vidare ytterligare ett steg. Det finns mycket att göra.

BANDBOND

Webbplats: bandbond.com

Kontakt: info@bandbond.com