De är antagna till Brewhouse Inkubator vintern 2024

Datum: 1 februari 2024

Nu står det klart att fem startups har antagits till Brewhouse Inkubator vintern 2024. Bland affärsidéerna finns bland annat en app som underlättar rättighetsklarering av samplingar, samt en plattform som kopplar ihop osignade musiker och band med mindre arenor och deras publik.


Nisse Palm är grundare av Chain of Sounds som skapar en plattform med ett community, lab och digitalt showroom där användaren, i en första fas, kan jämföra och lära sig mer om kontrabasens olika ljud kopplat till dess komponenter.
‌

— Det känns väldigt bra att bli en del av Brewhouse Inkubator med den inriktningen de har på musik och scen kopplat till ny teknik. Jag tror att Chain of Sounds kommer att kunna utvecklas bra här och nå ut med hjälp av deras nätverk, säger Nisse Palm.
‌

Charlotte Odbjer som är verksamhetschef på Brewhouse Inkubator ser fram emot att välkomna alla nya bolag in i verksamheten.

— Vi tar in bolag till inkubatorn under hela året men just den här vintern har vi upplevt att fler startups inom Creative Tech har sökt sig till oss samtidigt. Det känns så klart väldigt bra att fler känner till oss och ser nyttan med det vi gör för att snabba på utveckingen i våra startupbolag, säger Charlotte Odbjer.

 

Bolagen som har antagits till Brewhouse Inkubator är:

Funki
Funki är en helt ny sorts tillgänglighetsanpassade musikinstrument som gör det möjligt för alla att spela tillsammans, oavsett kognitiv funktionsnivå. Funki använder en smart teknisk lösning som synkroniserar flera instrument med varandra, så att ljuden alltid låter bra ihop oavsett hur du spelar på dem.

Slove
Slove
är en innovativ startup som som revolutionerar livescenen för musik genom att skapa ett banbrytande ekosystem för hur osignade musiker och band kopplas ihop med mindre spelställen och deras publik.
‌

Brydge
Brydge är en lösning som underlättar och strömlinjeformar rättighetsklarering av samplingar. Musikskapare kan se vem som innehar upphovsrätten till en sampling, samtidigt som upphovsrättsinnehavaren kan använda Brydge för att hålla koll på hur ens verk används.

Time to Tell
Time to Tell har utvecklat en app och ljudplattform som revolutionerar hur familjer, historieentusiaster, kreatörer och utbildare fångar och bevarar autentiska personliga berättelser, minnen och kunskap.

Chain of Sounds
Chain of Sounds skapar en plattform med ett community, lab och digitalt showroom där användaren, i en första fas, kan utforska, jämföra och lära sig mer om kontrabasens olika ljud kopplat till dess komponenter.

Klicka på länken för att läsa mer om alla startup-bolag i Brewhouse Inkubator: brewhouseinkubator.se/vara-startups