EasyArr antagna till Brewhouse Inkubator

Datum: 30 november 2022

EasyArr är den nya innovativa plattformen som gör det lätt för vem som helst att riskfritt skapa evenemang. Oavsett om du är artist, lokalägare eller arrangör så finns all hjälp du behöver på ett och samma ställe; tryggt, säkert och enkelt.

— Vi brukar beskriva det som ett Airbnb där artister, arrangörer och de som vill hyra ut evenemangslokaler kan hitta varandra och hitta vägar till samarbete, säger Lars Gidfelt som är medgrundare till EasyArr.

Lars berättar vidare att en av utmaningarna med att arrangera evenemang idag är att få kulturutövare, krögare och lokalägare vågar satsa på mindre event. Utgifter för förskottsbetalningar och marknadsföring, innan det har sålts en enda biljett, gör det ofta omöjligt. Det finns dessutom många lagar, regler, skatter och avtal som arrangörerna måste förhålla sig till.

EasyArr förenklar och löser allt detta genom sitt ”micro-sådd-verktyg” där man genom en specialanpassad förkalkyl, enkelt räknar ut hur många biljetter som måsta säljas för att täcka alla fasta kostnader; skatt, moms och stimavgifter är inkluderade.

— Konsten är egentligen inte att sälja biljetter utan att veta hur många biljetter som behöver säljas. Skulle man sen märka att säljmålen inte nås och att intäkterna inte räcker till för att betala de fasta kostnaderna, så avbryts evenemanget automatiskt. Pengarna återbetalas och varken arrangör, sponsor eller biljettköpare riskerar något eftersom evenemanget startar först i och med att de tillsammans säkrat vinsten, säger Björn Masuhr, medgrundare till EasyArr.

— Skulle däremot evenemanget bli av och gå med vinst kan man enkelt dela upp överskottet direkt i plattformen. Man kan till och med trigga i gång biljettförsäljningen genom att låta de som köper så kallade sådd-biljetter, få vara med och dela på vinsten efteråt.

Finansiärer och samarbetspartners

Det är inte bara Björn Masuhr och Lars Gidfeldt som tror på sin affärsidé. Sedan de började utveckla EasyArr har bolaget tagit in finansiering från bland annat Almi Invest, Kulturrådet, Region Gotland, Tillväxtverket och Vinnova. Nu är de mitt uppe i en nyemission som väntas vara klar under början på nästa år.

Under utvecklingsarbetet har dessutom viktiga aktörer som Folkets Hus & Parker, STIM och Musikerförbundet involverats. Nu tar EasyArr steget in i Brewhouse Inkubator vilket ger bolaget tillgång till en dedikerad affärscoach, nätverk och beprövade verktyg och metoder som tar dem uppåt och framåt.

— När vi nu går in i en aktiv säljperiod för att komma ut på marknaden samtidigt som vi arbetar med nyemmissionen så känns det särskilt bra att ta steget in i Brewhouse inkubatorprogram, säger Björn Masuhr.

— Vi är övertygade om att många kommer att vilja förvekliga sina arrangörsdrömmar genom EasyArr nu när plattformen gör det lätt för vem som helst att riskfritt skapa evenemang tryggt, säkert och enkelt.