Freedrum antagna till Brewhouse Inkubator

Datum: 27 oktober 2022

Freedrum är en innovativ lösning som kombinerar elektroniska trumpinnar med en app som gör att såväl nybörjare som etablerade musiker kan träna på sitt trumspel och lära sig ny musik när som helt och var som helst.

— Trummor kan vara både stora, dyra och högljudda. Det är därför vi har skapat ett instrument som är både tyst, bärbart och betydligt billigare än vanliga trumset, säger George Charkviani som är CEO på Freedrum.

Appen tar lärandet till en ny nivå med en katalog av licensierad musik som gör att man på ett enkelt sätt kan spela trummor, och dessutom få statistik och insikter i hur ens trumspel förbättras över tid.

Freedrum har byggt sin teknik med tanke på att man ska kunna spela på sitt instrument när som helst och var som helst utan att behöva rigga upp extern utrustning. Det räcker med en smartphone.

— Innovationen ligger i att vi har utvecklat en lågkostnadslösning av 3D-tracking med låg energiåtgång vilket gör att vår lösning, till skillnad från konkurrerande produkter, inte behöver kamerautrustning. Det här har vi en patentansökan för i USA, säger George Charkviani.

6 miljoner på Kickstarter

Idén till Freedrum kom när en av medgrundarnas barn ville börja spela trummor och han insåg utmaningen i att trumset är både stora, dyra och högljudda. I stället skapade han en MVP – Minimum Viable Product, på den första versionen av Freedrum och skapade en crowdfundingkampanj på kickstarter. När kampanjen var sluta hade fler än 4000 personer backat projektet och samlat in över 6 miljoner kronor. En indikation på att det fanns ett kundunderlag och en efterfrågan på det som Freedrum höll på att utveckla.

— Jag tror att det viktigaste som skiljer oss från liknande produkter, ur kundens perspektiv, är vår noggrannhet med detaljer på själva hårdvaran. Det som verkligen har varit viktigt för oss är att det först och främst måste kännas som ett musikinstrument och inte som en leksak.

Freedrum till Brewhouse Inkubator

Snart har Freedrum fullföljt sin tredje investeringsrunda och tar nu steget in i Brewhouse Inkubator där de bland annat erbjuds individuell affärscoachning som ett led i att utveckla bolaget.

—Det känns som att det är helt rätt tid för oss att gå in i Brewhouse Inkubator. Dels håller vi på att avsluta en investeringsrunda och sen känns det extra bra att Brewhouse Inkubator har en inriktning mot bolag inom music tech med den branschspecifika kunskap och det kontaktnätet som det för med sig, säger George Charkviani.

Läs mer om Freedrum på freedrum.rocks