Tysk premiär för svensk festival-app för hårdrock!

Datum: 5 december 2022

Bandbond, en svensk community-plattform för hårdrock, har byggt ett gratis verktyg för hårdrocksfestivaler och dess besökare. Efter en lyckad festivalsommar innanför rikets gränser ska nu Bandbond åta sig uppdraget som officiell festival app för tyska “Ruhrpott Metal Meeting” i Oberhausen som drar igång nu till helgen.

Appen Bandbond drivs av ett team svenska hårdrockare som tröttnat på etablerade sociala mediers snäva algoritmer för alla aktörer inom den internationella scenen för hårdrock. Band, skivbolag, tidningar, fanzines och inte minst festivaler har samma problem med att nå sin publik utan att det kostar skjortan. Detta är en begränsning som inte existerar på Bandbond, där delar av teamet själva kommer från musikbranschen.

Under Corona-pandemin började Bandbond bygga en ‘Festival Companion’, det vill säga en sektion i appen vars syfte är att fansen ska få ut så mycket som möjligt av sitt festivalbesök, och för att festivalen ska kunna erbjuda den bästa servicen samt nå sina besökare direkt utan restriktioner.

Efter ett antal lyckade samarbeten med svenska hårdrocksfestivaler är det dags för Bandbond att även sikta internationellt. Första anhalten blir den stora inomhusfestivalen Ruhrpott Metal Meeting strax utanför Düsseldorf i Tyskland 9-10 december.

— Vi är jätteglada för att ha Bandbond som partner under Ruhrpott Metal Meeting. Deras Festival Companion är ett fantastiskt verktyg som verkligen kommer addera något extra för våra besökare, säger Stefan “Husky” Hüskens från arrangören Continental Concerts.

I appens festivalsektion kan publiken utforska banden och skapa personliga scheman för de spelningar man tänkt se; inklusive signing sessions. Man får information och uppdateringar från festivalen på sekunden, man kan dela sina upplevelser och boosta festivalkänslan i ett fan community samt att man får närheten till annan funktionalitet inom Bandbond som till exempel att hålla koll på kommande album från favoritbanden och en global konsertkalender.

Martin Brändström från svenska hårdrocksexporten Dark Tranquillity och en av grundarna bakom Bandbond, säger följande om festivalsamarbeten:

— Vi tror verkligen på att samarbeta med festivalerna. Vi befinner oss alla i en situation där vi inte kan nå vårt community på sociala medier utan att betala löjliga summor. Det måste inte vara så. Vi erbjuder ett gratis verktyg för hårdrocksfestivaler på en plattform där man når alla sina följare med varje inlägg man gör året runt. Att som festival driva sin egen app är kostsamt plus att den bara är relevant ett par dagar per år. På Bandbond har man som festival ett hem direkt. I gengäld får vi fansen att upptäcka vår app, säger Martin Brändström.

Läs mer om Bandbonds ‘Festival Companion’: https://bandbond.com/festivals/info
Ladda ner Bandbond: https://app.bandbond.com/

Kontakt Bandbond

Mattias Lindeblad / COO
E-post: mattias@bandbond.com
Tel: +46 705 72 08 08*
För frågor, intervjuer, etc: info@bandbond.com